maanantai 30. maaliskuuta 2015

Trip to Quebec City, Montreal and Ottawa

Hei :) ny tulee kolme päivitystä putkeen ku nii paljo asiaa ja iha hirmusesti kuvia ni ei mitekää saa yhteen päivityksee laitettuu:D
Eli viime maanantaina oli Guelphissa Rotary Galaa koska toi Rotary presidentti tuli tänne vierailulle Taiwanista eli kaikist korkein rotary henkilö. Se oli tosi hieno gaala ja vaihtarien piti olla siel edustaa.

Torstaina alko sit tää mun jo kauvan odottama matka! Yks rotari yhest toisesta klubista siis halus viedä mut ja toisen suomalaisen vaihtarin Kaisan näkee Kanadaa. Hää tuli sit hakee mua kahen aikaa päivällä ja sit lähettii ajaa Kaisan luo mihi meni vähä yli kaks tuntii. Siitä sitte suunnattii Quebec provinssii ja siellä Quebec Cityyn. Matka kokonaisuudessaan kesti noin 9h ja saavuttii sinne yöllä.
Aamulla kun herättiin käytiin syömässä aamupalaa paikallisessa kahvilassa ja sit alko koko päivän kävely reissu. Quebec City on siis pohjois amerikan toisiks vanhin kaupunki eli kaikki oli aika vanhaa ja hirveesti historiaa siellä. Käveltii siellä vanhassa kaupungissa mikä oli niin kaunis ku vanhoja ja värikkäitä taloja :) nähtiin sellai tosi hieno iso linna mikä toimii nyt hotellina. Mentii vierailee sellai isoo linnoituksee mikä oli sinne rakennettu ja mikä on vielkä toiminnassa. Sit käveltii vaa siel sitä rantaa pitki ja oli tosi kaunista:) illalla mentii sit vielä sellai hevos ajelulle ympäri kaupunkii!
Lopuks oli kiva viel kävellä siel pimeessä kaupungissa ku näkee kaikki valot niil pienillä kaduilla. Toi siis muistuttu tosi paljo eurooppaa ku pienii katui ja vanhoi koristeellisia taloja.
Tossa viel lista kaikesta mis käytiin ja mitä nähtiin:
- Old Quebec Fortifications
- Latin Quarter
-City Hall
-Notre Dame Basilica
- Place Royal
-Chateau Frontenac
-Quartier Petit Champlain
-National Assembly
-La Citadelle
-Plaines d'Abraham
-Calèche Ride around the Quebec City
Muute vielä se että noi kaikki nimet näyttää ja kuulostaa ranskalaisilta ku toi alue on siis ranskalaista aluetta eli kaikki puhui ranskaa ja osa osasi puhua myös enkkua mut sitä ei kuullu oikeestaa missään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti